Такмичења

Четворо величанствених стиховизијалаца наше Гимназије

Годинама уназад, наша школа традиционално учествује на такмичењу у рецитовању на страним језицима које организује Библиотека града Смедерева. Ученици се радо одазивају и посвећено припремају, врло зрело приступајући својој песми.

Ове године, такође, на 10-ој „Стиховизији“, одржаној 27-ог новембра 2018. године, у финалу такмичења у рецитовању на енглеском језику, учествовале су наше Емилија Крстић, ученица 4/3 и Милица Илић, ученица 3/1.

          

ЕМИЛИЈА  КРСТИЋ  је освојила  Д Р У Г О  место рецитујући монолог чувеног Чарлија Чаплина „Велики диктатор“ (The Great Dictator, by Charlie Chaplin), којим је освестила људску равнодушност да се покрене и уради нешто за себе и цео људски род у име свега што има вредност и што је заборављено.

          

Први пут ове године у Библиотеци града Смедерева, у оквиру „Стиховизије“, организовано је такмичење под називом „Поезија у слици“, у којем је много ученика наше школе учествовало. Идеја је била да ученици-такмичари представе стих на страном језику фотографијом, самим тим представе и танани део себе и оно што осећају…

Скривену романтичну мисао и њену одлуку  која се игра јесењим лишћем и осећањима без милости на путу ка другим мислима и другим одлукама, као што је Павле урадио стихом „Let her go“, или свест о сопственој вредности и јединствености управо ставом, опирући се да буде као сви, као што је Ана урадила својим пркосним сунцокретом стихом „Аh! Sunflower!“, и баш као што је Јована заронила у скривену шуму осећања и питања крхког а опет чврстог корака у сусрет неочекиваног, званог – живот, стихом „Half the world away“.

ПАВЛЕ  МИЛЕНКОВИЋ 3/1 –  П Р В О  место

АНА ЧИЧИЋ 3/1 – Д Р У Г О  место

ЈОВАНА  ЈАНКОВИЋ,  4/3 – Т Р Е Ћ Е  место