Ученици

БОРА СТАНКОВИЋ ИЗ МОГ УГЛА

          У препуној сали Дома омладине у Великој Плани, у четвртак, 24.јануара 2019.године, чланови секције за књижевност и језик „Свет речи“, извели су књижевно-уметнички перформанс „Бора Станковић из мог угла“. Ово књижевно вече је друго у низу од пет планираних које ће ове школске године бити посвећене значајним писцима српске књижевности: Црњанском, Андрићу, Станковићу, Селимовићу и Исидори Секулић. Реч је о пројекту „ИЗ МОГ УГЛА – МЛАДИ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ АКТИВНИ У КУЛТУРНОМ ЖИВОТУ ЗАЈЕДНИЦЕ“ коју, уз подршку Ресурс центра „Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац“ у оквиру пројекта „Млади су закон-Браничевски и Подунавски округ“, подржава Министарство омладине и спорта.

          Овај програм је афирмисао у најпозитивнијем смислу ученике одељења 2/2 општег смера који су, заједно са својом професорком Јеленом Златков, осмислили цео програм: текст, костиме, сценографију, режију … Иако углавном потичу из сеоских средина наше општине: Лозовика, Крњева, Крушева, Великог Орашја и Ракинца, они су у овим хладним зимским данима редовно долазили на пробе и тако показали колико им је ова школа важна и колико и сами својим ентузијазмом и креативношћу желе да допринесу њеној афирмацији у локалној заједници. На сцени смо те вечери имали прилике да видимо: Миу Костић, Ању Ивановић, Анђелу Влајић, Анђелу В.Јаковљевић, Милену Туфегџић, Јану Радојковић, Ђорђа Јовановића, Александра Станковића, Василија Живојиновића и  Давида Шулејића, док су за техничку подршку биле задужене Милица Стојковић и Анђела Д.Јаковљевић.

         

          Програм је био колажног типа и састојао се из одабраних делова из живота и дела Боре Станковића, аудио и видео снимака које су снимили сами учесници, музике и игре старог Врања и Пчиње које су на сцени дочарали чланови КУД-а „Карађорђе“ из Радовања.