Манифестације

Музиком против насиља

          Манифестација „Музиком против насиља“ реализована је 15. новембра 2019. у холу Гимназије. На почетку програма је супервизор, проф. Снежана Пешић, истакла циљ манифестације, подсетила ученике да се овај програм реализује у оквиру пројекта „Кул је да знаш! Вршњачком медијацијом против насиља“, који спроводи УГ „Свет речи“ у партнерству са нашом Гимназијом и још 6 школа из окружења, а који финансира Министарство омладине и спорта.

          Програм се састојао од 4 хорске и једне соло нумере уз најаву вршњачких медијатора Тима за медијацију Гимназије. Хор је изводио песме које шаљу поруке мира, љубави, поштовања различитости, а медијатори су присутним ученицима и наставницима говорили кратке, али јасне и ефектне поруке да млади треба да се баве музиком, да се друже, воле, да буду џентлмени, а никако насилни, да негују емпатију према другима и поштују различитости. Истакли су да је 16. новембар Међународни дан толеранције и послали поруке публици шта значи бити толерантан и да они желе да допринесу међусобном уважавању и слози – „Љубав и музика су прави начин да се супротставимо насиљу“.

          Након приредбе, за око 70 ученика Гимназије, који су претходног дана били веома активни у друштвено-корисном раду у школи, приређен је коктел у клубу „Гимназијалац“, где су се деца опустила, дружила и уживала у послужењу и музици наших солиста и чланова хора.

   

          Догађај је медијски забележила ТВ „Плана“.

          Посебну заслугу за успешну организацију ове манифестације има Тим за вршњачку медијацију (ученици: Пешић Милица, Јањић Милица, Максимовић Ана и Шулејић Давид), који јe 10 дана припремао програм, као и промотивни штанд пројекта, са мноштвом промотивних постера, флајера и другог промо материјала.