Такмичења

ПРВА НАГРАДА НА РЕПУБЛИЧКОЈ СМОТРИ ФИЛМИЋ 2022.

    На републичкој смотри кратких ђачких филмова ФИЛМић 2022. учествоваo је и  тим из наше школе. Организатор смотре је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Центар за развој и примену науке, технологије и информатике из Новог Сада и ФИМЕК –  факултет за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду. Циљ смотре кратког ђачког филма ФИЛМић је да се промовише активна улога ученика у креирању медијских материјала и популарише овај вид дигиталне писмености у школи кроз сарадњу ученика са наставником – ментором на изради пројеката да уз помоћ информационих и комуникационих технологија унапреде своје потенцијале.

     На завршној манифестацији Ревије кратког ђачког филма  ФИЛМић 2022. одржаној 26.05.2022. год. у амфитеатру факултета  ФИМЕК у Новом Саду, наш тим под називом Trifolium – Софија Старчевић 2/2, Јана Перић 2/3 и Маријана Павловић 2/3 , за филм „Nexus“ освојио је прву награду. Ментор професорка Снежана Милошевић.

    

    Филм „Nexus“ приказује живот у доба короне из три различита угла, од проглашења ванредног стања, током онлајн наставе, полицијског часа и осталих необичних правила, до коначног упознавања три девојке у школи када се све полако враћа на своје место. Деца, млади, жене, мушкарци, старији, све генерације су прошле кроз тежак период. Неки су без икаквог физичког оштећења прошли ову пандемију, неки су имали јаче симптоме, неки су и по више пута имали вирус, а неки нису успели да га победе… Али и поред тога, неки су пронашли себе, почели да раде нове ствари што их је одржало, спасило, и на неки начин повезало.

 

 

Честитамо на освојеној првој награди!

Nexus