Гимназија

Доктори наука у својој бившој школи

          У склопу активности на обележавању 70-годишњице постојања Гимназије нашу школу су посетили неки од доктора наука који су били ученици наше школе. Иначе, иницијатор овог доласка доктора наука је Душан Милосављевић, професор у пензији, дугогодишњи директор Гимназије, који сарађује са директорком Влатком Милосављевић у свим активностима око прославе чији ће се централни део реализовати 2020. године. Због свих заслуга за рад Гимназије – управо су доктори наука предложили да се пано изнад улаза у наставничку канцеларију, са фотографијама професора и директора заслужних за постојање и рад Гимназије – допуни фотографијом професора Милосављевића.

         

          Доктори наука, бивши ученици наше школе, најпре су имали 28. децембра пријем код председника Општине. Потом су обишли нашу-своју (бившу) школу. Директорка Влатка Милосављевић им је показала нову опрему коју је школа добила, клуб „Гимназијалац“, као и све оно што се у школи значајније изменило претходних година. Директорка их је информисала и о томе како данас функционише школа, које смерове имамо, итд.

         

          Доктори наука су изразили жељу да обиђу учионице у којима су били као ђаци, потом су имали сусрет са професорима који данас раде у нашој школи.

         

          Иначе, овог пута у посети нашој школи су били:  проф. др Ива Берисавац (Медицински факултет), проф. др Мирко Кулић (Правни факултет), др Бранко Михаиловић (Економски факултет), др Катица Пуртић (Економски факултет), проф. др Светлана Славнић (Дефектолошки факултет), проф. др Ненад Ђорђевић (Пољопривредни факултет) и др Ивана Трајковић (Пољопривредни факултет).