Такмичења

Резултати конкурса „Крв живот значи“

Као и сваке године и ове 2019. год, од 18. фебруара до 12. априла Црвени крст Србије је расписао уметнички конкурс „Крв живот значи“. Тема конкурса је промоција добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви и садржи три вида уметничког изражавања: ликовни, литерарни и видео рад. На конкурсу је учествовало 122 организације Црвеног крста и укупно је пријављено 26000 радова у све три категорије.

Неда Живановић, ученица 4/1 одељења Гимназије, активни волонтер Црвеног крста Велике Плане, је у сарадњи са осталим волонтерима направила видео рад на ову тему и тако освојила 1. место, како на општинском, тако и на републичком нивоу. Неда је аутор и редитељ овог филмића, а пуну подршку и сарадњу су јој пружили и следећи волонтери, ученици Гимназије: Тасић Кристина, Живановић Анђела, Николић Огњен, Лазикић Љиљана, Николић Теодора и Дончић Сара, као и ученици основне школе „Свети Сава“ – П. Анђела, Р. Андреја, М. Вељко, Ј. Николина и Р. Сара.

Свака част овим најмлађим и најактивнијим волонтерима који на најбољи могући начин промовишу хумане људске вредности и представљaју наду и будућност нашег града.

 

Честитамо на победи и на хуманости!

 

Филмић можете да погледате ОВДЕ.