Гимназија

ПРИЈАВА УЧЕНИКА ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У ИТ ОДЕЉЕЊЕ за школску 2022/23 годину

Gimnazija Velika Plana

 

Драги ученици осмих разреда, будући средњошколци!

Гимназији у Великој Плани је одобрено отварање одељења за ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику – ИТ ОДЕЉЕЊЕ за школску 2022/23 (20 ученика се уписује).

Наша школа организује припремну наставу из математике за полагање пријемног испита за упис у ИТ одељење које изводе наставници наше школе, непосредно у просторијама Гимназије, а такође и путем онлајн наставе.

Пријаву за бесплатну припремну наставу из математике ћете обавити попуњавањем упитника који се налази на следећем линку https://docs.google.com/forms/d/1D-JZ9pHf1Rl3fuEOTqFdEvYe4UO1TeXWeo31wWIufrc/edit?usp=sharing_eil_m&ts=6221363c!

Сврха упитника је да се заинтересовани ученици пријаве како би добили додатна обавештења о терминима припремне наставе и како би добили неопходне материјале везане за пријемни испит. Молимо вас осмаке који сте заинтересовани за упис, пре свега овог смера, али и неког другог у нашој школи, да попуните упитник на датом линку, како би смо прикупили податке потребне за планирање и организацију припремне наставе из математике за полагање пријемног испита.

Додатне информације могу се добити преко следећих извора:

  • сајт гимназије у Великој Плани: http://gimnazija-velikaplana.edu.rs
  • телефон: 026/514-269, 514-059
  • имејл адресаgimplana@gmail.com
  • непосредно у школи: Војводе Мишића бр. 3, 11320 Велика Плана

 

Припремна настава реализоваће се сваке суботе у термину од 9:00-11:00 у Гимназији у Великој Плани, почев од суботе, 12.марта 2022 године.

Број ученика у одељењу је до 20. Полаже се тест из математике Тип Б. Тест има 12 питања, од којих свако носи по 20 поена. Од максималних 240 поена потребно је да ученик има најмање 120 поена да би положио тест. На бодове са теста се додају бодови са завршног испита у основној школи и бодови на основу успеха у 6, 7 и 8 разреду основне школе, након чега следи коначно рангирање.

Свим заинтересованим ученицима за упис у ово и друга одељења у нашој школи желимо добродошлицу и пуно успеха у предстојећим припремама.

 

Управа Гимназије у Великој Плани.